Kim-Lian van der Meij schrijft samen met illustrator Job van Gelder Het Sinterklaas meezingboek

Voor de tweede keer verschijnt het Sinterklaas Meezingboek exclusief bij alle filialen van ETOS. Musicalster, presentatrice en zangeres Kim-Lian van der Meij heeft dit jaar twaalf bestaande en drie spiksplinternieuwe Sinterklaasliedjes ingezongen. De drie nieuwe liedjes zijn door Kim-Lian van der Meij zelf geschreven. In het Sinterklaas Meezingboek, dat speciaal door Unilever en Etos is ontwikkeld, staan de songteksten van de Sint en Piet liedjes, voorzien van prachtige illustraties van Job van Gelder.  

 

LUISTER EN ZING MEE!

Het is de tweede keer dat het Sinterklaas Meezingboek verschijnt. Unilever en Etos hopen van het Meezingboek een jaarlijkse traditie te maken met de bedoeling dat er ieder jaar drie nieuwe sinterklaasliedjes worden geschreven. De liedjes uit het boek kunnen GRATIS worden gedownload en worden beluisterd op www.sinterklaasliedjesboek.nl en Spotify. Ook zijn van alle liedjes speciale singalong versies gemaakt waar ouders en leraren op scholen met de kinderen mee kunnen zingen en die op Youtube (www.youtube.com/channel/UCnMj1ZF4OINdNJ0ObAlkLWQ) worden getoond.

Kim-Lian van der Meij is enthousiast. “Als moeder van drie jonge kinderen ben ik al jaren heel vertrouwd met deze liedjes. Ik weet ook zeker dat dit Sinterklaas Meezingboek favoriet is bij mijn kinderen. Het was heel leuk om zelf drie nieuwe sinterklaasliedjes te mogen schrijven. Bob Thole heeft alle liedjes van een nieuw en prachtig arrangement voorzien, in een stijl die bij mij past. Daarnaast zijn de illustraties van Job van Gelder heel warm en sfeervol, waardoor het boek en de muziek een unieke combinatie vormen.”

SINTERKLAASFEEST

Met het Sinterklaas Meezingboek wordt het kinderfeest in deze donkere dagen nog leuker. “Het succes van vorig jaar heeft onze verwachtingen overtroffen,” laat Denise van Strien van Unilever weten. “Ouders en hun kinderen hebben massaal Spotify en de website bezocht om zo mee te kunnen zingen. Samen zingen is samen vieren. Een tweede Meezingboek, dit keer met Kim-Lian van der Meij, kon daarom niet uitblijven.  Want wat is gezelliger dan samen met je kinderen Sinterklaasliedjes te zingen en hen daarna voor te lezen?”

Ook winkelketen Etos is blij met de continuering van deze actie. “We merken dat onze klanten nu al naar het nieuwe Sinterklaas Meezingboek vragen,” zegt Rahsaan Janssen van Etos.

 PRACHTIG BOEK

Voor Kim-Lian van der Meij is het niet de eerste keer dat ze aan een kinderboek meewerkt. Eerder heeft ze van Dierendorpje twee boeken geschreven. Voor het Sinterklaas Meezingboek werkte ze samen met de illustrator Job van Gelder. Eerder illustreerde hij De Gouden Boekjes en werkt hij regelmatig voor De Efteling. “Het is een prentenboek met prachtige sfeervolle tekeningen die de inhoud van de liedjes op speelse wijze verbeelden,” aldus Kim-Lian van der Meij.